Behandlingar

Min målbild är att hjälpa din häst att nå de bästa fysiska och psykiska förutsättningarna för att prestera under lektion, tävling eller fritid. För mig innefattar det ett helhetstänk där alla delar bidrar till optimal balanserad hälsa; hovslageri, hästakupunktur, lymfmassage och donnerbehandlingar.

Detta arbetar Jenny framgångsrikt med dagligen, med hennes egna hästar. Hästhälsan står alltid i centrum hos oss på Bångbogård vilket genomsyrar allt arbete vi gör, i såväl paddocken som i boxen.

-Det handlar om att kunna se sambandet i hur hästen påverkas av skoning, ryttarens inverkan, träning m.m för att kunna uppnå den optimala hästhälsan!

Jenny Ahlström

Under behandlingarna använder jag akupunktur, akupressur, stretch, lymfmassage, kinesologitejp och donnermetoden som är mjukare form av kiropraktik.

Akupunktur och Akupressur

”Traditionel chinese medicin” är en flera tusen år gammal läkarkonst. Genom att stimulera olika punkter med nålar kan man hjälpa kroppen att självläka, öka kroppens immunförsvar och behandla både psykiska och fysiska problem. Akupressur utförs med fingertryck istället för nålar.

Lymfmassage

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att öka transporten av överskottvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transportera ut ur kroppen via urinen.

Lymfsystemet är kroppens immunförsvar, ett bra flöde ger starka smidiga muskler och en frisk kropp.

Donnermetoden

Donnermetoden är en manuell terapi som på ett skonsamt mjukt, men dock kraftfullt sätt, korrigerar förskjutna kotor och led.

Kontakta Jenny Ahlström för ytterligare info.